MARY POPPINS

Igår klockan 15:00 blev jag hämtad av mamma, pappa, syrran och älskling, för att åka hela vägen upp till Göteborg, för att se musikalen MARY POPPINS på Göteborgs Operan, där min nästkusin är med.
Tog någon timme, och det hann bli mörkt, och jag kan bara säga att familjen var tacksam att över att vi fått låna älsklings GPS. Tror vi hade virrat runt länge i Göteborg annars. Ni vet, det finns många körfält överallt så gäller verkliegn att veta vart man ska!
Vi kom fel en gång, men tack vare GPS:n räknade den om ruten, och vi kom fram till vårat mål!
Parkeringsplats var det inte svårt att hitta, så vi parkerade bilen, och gick till personalingången för att lämna blommaor till min nästkusin, och sedan gick vi mot gåtunneln som går in i ett jättestort köpcenter, där vi tänkte äta vår middag.
Det var massor av göteborgare där och fredags strosade, och Emilia var där och sjöng sin singel, och vi letade matställe.
Och vi hittade ett en trappa upp, en liten söt kinamats restaurang, där jag beställde två små rätter som var räkor i sötsur sås, och kyckling med cashewnötter. Var riktigt smarrigt måste jag säga, och inte särskilt dyrt heller, och personalen var jättetrevlig och snabb!
Så vi åt alla med god aptit, var ju ett antal timmar sedan man åt riktig mat(och skollunchen räknas verkligen inte!).
När vi kände oss rejält mätta och belåtna, betalade vi vår nota, och begav oss tillbaka operan, för att hitta våra platser och vår garderob.
Jag kan säga så här, Göteborgs Operan är stor och äldigt hör, men lätt att hitta i, så det var inga större problem, bara lite jobbigt att gå i alla trapporna, vi satt liksom på andra balkongen på höger sidan, så det var en bit upp.
Direkt när vi kom in fanns det en disk, där vi köpte vårt program, och där jag köpte en liten portmonä, som föreställer Mary Poppins väska. Hade gärna köpt det häftiga paraplyet med ett papegojahuvud, men det kosta 250 och jag tyckte att det var lite dyrt(visst det hade väl varit användbart här i Sverige).
Seadn traskade vi oss upp, och hängde av oss våra jackor, hos en jättetrevlig kille,. Väl uppe kom syrran på att hon också ville ha en portmonä som jag. Så vi bestämde oss för att åka ner med hissen. Vi kom ner till entréplanet, och då slog det oss att vi behövde våra biljetter, så vi åkte upp igen. Väl uppe fick vi våra biljetter, och vi åkte ner igen, väl nere gick vi mot disken utanför biljettsnörena, men där var så mycket folk och ingen utgång, så vi fick gå tillbaka till hissen, oich åka upp igen. Resten av familjen fick sig ett gott skratt, men strax efteråt öppnade de dörrarna in i teatersalongen, och vi gick in.
Vi hade biljetter i C ingång direkt innanför dörren till höger, så det var verkligen inte svårt att hitta. Det var lite högt upp, men det gick bar i alla fall. En våning längre ner hade varit lite bättre.
Efter några minuter sänktes belysningen, och ridån gick upp, och föreställningen började.
Hela scenografin var jättehäftig! Huset var verkligen snyggt gjort, och det var helt enkelt trollbindande! Och sångerna, de var så bra och likaså skådespelarna, och speciellt ensemblen.
När det blev paus, åkte pappa och syrran ner först för att köpa portmonän, när de sedan kom upp dillade pappa om någon skiva, så jag följde med ner och fick öva upp mitt springande i trappor nerför(skit svårt!). Väl vid disken köpte pappa musiklafavoriter, och jag köpte en bok om Mary Poppins, och sedan tog vi faktiskt hissen upp.
Min älskling hade köpt dricka under tiden för han blev väldigt törstig under föreställningen.
Seadn släcktes ljuset och förställningen började igen. Här kom min favoritscen som jag kallar Sotarscenen som var skitgrym. Stepp, med härlig självgjord musik, som bara var så bra! Blev verkliegn kär!
Tyvärr när vi satt så högt upp var det svårt att se vår nästkusin, men vi letade hela tiden och hittade honom med jämna mellanrum, och han är ju så otroligt duktig!
Tiden gick, och plötsligt var förställningen slut... Verkligen en föreställning jag kan rekommendera starkt!
Vi tog oss ut, hämtade våra jackor, och gick ännu en gång mot personal ingången. Vi hann bara vänta några få minuter, så kom han!
Var så kul att träffa honom igen var jättelänge sedan! Vi stod och pratade en stund om föreställningen, medan vi sakta drog oss utåt. Han var nämligen väldigt varm efter föreställningen.
Vi stod och pratade i stormen och duggregent om föreställningen och om lite allt möjligt, var verkligen jättekul!
Sedan skulle han ta sig hemåt, till vår andra nästkusin som han delar lägenhet med. Hon går på Balletakademin, och spelade FAME(vi skulle gått och sett den, men alla biljetter var helt slut, tyvärr).
Vi gick till bilen och startade GPS:n, och började sakta rulla ut från parkeringen, men något hade hänt med GPS:n, för den drog ut oss på en lite galen resa i Göteborg, in på buss- och spårvagnsgator, in i smågator, och konstiga omvägar, men till slut drog den ut oss på motorvägen mot Malmö, och hemåt.
Bara en kort´stund efter det somnade jag och sov nästan hela vägen hem(vaknade lite då och då, när älsklings mobil ringde och när pappa skulle fixa syrrans DVD, och när vi tankade). Sedan vaknade jag inte förrens vi var hemma i MAlmö igen vid korsningen vid IKEA. Sedan parkerade vi bilen, och gick raka vägen upp till lägenheten, för att sova, men fick vänta lite på syrran, sedan kunde jag göra vid mig, och sova, och då var klockan lite över 02.00.

En helt otrolig kväll, som jag sent kommer att glömma! VAr jättekul att träffa min nästkusin, och musikalen var jättebra, och resan var härlig att göra(kunde bara varit bättre om vi också sett FAME, med en övernattnig), så detta skulle jag verkligen göra om någon gång igen!

Ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0