Vintern är här på riktigt!

Så var det vinter!
Den första snön har kommit, kan ju knappt bli mycket vackrare och härligare!
Men det är nu som allting rullar på! Imorgon är det TV-inspelning på Koggen för SVT. Ska vara där redan klockan tre och kanske enda tills tio på kvällen. Kommer verkligen att vara helt slut!
Kan bara säga att jag hoppas att det kommer att snöa imorgon. Kan ni tänka er hur vackert det skulle vara?
Där står vi, luciatåget, i en båt mitt i vayynet, med faklor(tror jag), och så faller det nätta små snöflingor! Det skule liksom bli alldeles perfekt!
Sedan på måndag nästa vecka är det den stora TV-inspelningen från tolv typ tills nio på kvällen, kommer att bli sjukt jobbigt. Och sedan blir det fler olika små inspelningar, vanliga framträdande, skola med läxor och musikal träning, precis som vanligt.
Kommer att bli hektiskt, men väldigt kul! Måste bara hinna att köpa julklappar någon dag! Detta året kan man ju inte vänta tills i sista minuten, utan redan nu på lördag börjar klappletandet, eller egentligen redan på onsdag, när älskling och jag ska åka till Vellingeblomman! Ska verkligen bli super mysigt. Var ju nästan ett helt år sedan man var där!

Vet ni vad?! Mina fiskar har fått små babyyngel! De är jättesöta och jättesmå! Än vet jag inte vilka fiskar det är, men jag gissar på guppys. Där är hela sexton stycken, och än lever de allihop. Fick ju skaffa en liten bur till dem, så att inte de andra fiskarna skulle äta upp dem. Var dock en ren slump att jag såg dem. Höll på att rengöra akvariumet, och trodde först att de var skit, så var nära på att dammsuga upp dem, men turligt nog såg jag att det var yngel, och jag kan bara säga att jag blev super glad!

Ja, men nu är jag riktigt trött, så ska ta och krypa till kojs. Har varit på min första måndagskonsert på Heleneholm, just idag. Syrran sjöng i gospelkören och jag hade haft luciaträning så stannade kvar och lyssnade. Riktigt mysigt faktiskt!

Ha det bra allihopa! GLÖM INTE ATT KOLLA PÅ TV 13:E DECEMBER, DÅ SÄNDS VI PÅ TV PÅ MORGONEN OCH PÅ KVÄLLEN I SVT I HELA SVERIGE!

MARY POPPINS

Igår klockan 15:00 blev jag hämtad av mamma, pappa, syrran och älskling, för att åka hela vägen upp till Göteborg, för att se musikalen MARY POPPINS på Göteborgs Operan, där min nästkusin är med.
Tog någon timme, och det hann bli mörkt, och jag kan bara säga att familjen var tacksam att över att vi fått låna älsklings GPS. Tror vi hade virrat runt länge i Göteborg annars. Ni vet, det finns många körfält överallt så gäller verkliegn att veta vart man ska!
Vi kom fel en gång, men tack vare GPS:n räknade den om ruten, och vi kom fram till vårat mål!
Parkeringsplats var det inte svårt att hitta, så vi parkerade bilen, och gick till personalingången för att lämna blommaor till min nästkusin, och sedan gick vi mot gåtunneln som går in i ett jättestort köpcenter, där vi tänkte äta vår middag.
Det var massor av göteborgare där och fredags strosade, och Emilia var där och sjöng sin singel, och vi letade matställe.
Och vi hittade ett en trappa upp, en liten söt kinamats restaurang, där jag beställde två små rätter som var räkor i sötsur sås, och kyckling med cashewnötter. Var riktigt smarrigt måste jag säga, och inte särskilt dyrt heller, och personalen var jättetrevlig och snabb!
Så vi åt alla med god aptit, var ju ett antal timmar sedan man åt riktig mat(och skollunchen räknas verkligen inte!).
När vi kände oss rejält mätta och belåtna, betalade vi vår nota, och begav oss tillbaka operan, för att hitta våra platser och vår garderob.
Jag kan säga så här, Göteborgs Operan är stor och äldigt hör, men lätt att hitta i, så det var inga större problem, bara lite jobbigt att gå i alla trapporna, vi satt liksom på andra balkongen på höger sidan, så det var en bit upp.
Direkt när vi kom in fanns det en disk, där vi köpte vårt program, och där jag köpte en liten portmonä, som föreställer Mary Poppins väska. Hade gärna köpt det häftiga paraplyet med ett papegojahuvud, men det kosta 250 och jag tyckte att det var lite dyrt(visst det hade väl varit användbart här i Sverige).
Seadn traskade vi oss upp, och hängde av oss våra jackor, hos en jättetrevlig kille,. Väl uppe kom syrran på att hon också ville ha en portmonä som jag. Så vi bestämde oss för att åka ner med hissen. Vi kom ner till entréplanet, och då slog det oss att vi behövde våra biljetter, så vi åkte upp igen. Väl uppe fick vi våra biljetter, och vi åkte ner igen, väl nere gick vi mot disken utanför biljettsnörena, men där var så mycket folk och ingen utgång, så vi fick gå tillbaka till hissen, oich åka upp igen. Resten av familjen fick sig ett gott skratt, men strax efteråt öppnade de dörrarna in i teatersalongen, och vi gick in.
Vi hade biljetter i C ingång direkt innanför dörren till höger, så det var verkligen inte svårt att hitta. Det var lite högt upp, men det gick bar i alla fall. En våning längre ner hade varit lite bättre.
Efter några minuter sänktes belysningen, och ridån gick upp, och föreställningen började.
Hela scenografin var jättehäftig! Huset var verkligen snyggt gjort, och det var helt enkelt trollbindande! Och sångerna, de var så bra och likaså skådespelarna, och speciellt ensemblen.
När det blev paus, åkte pappa och syrran ner först för att köpa portmonän, när de sedan kom upp dillade pappa om någon skiva, så jag följde med ner och fick öva upp mitt springande i trappor nerför(skit svårt!). Väl vid disken köpte pappa musiklafavoriter, och jag köpte en bok om Mary Poppins, och sedan tog vi faktiskt hissen upp.
Min älskling hade köpt dricka under tiden för han blev väldigt törstig under föreställningen.
Seadn släcktes ljuset och förställningen började igen. Här kom min favoritscen som jag kallar Sotarscenen som var skitgrym. Stepp, med härlig självgjord musik, som bara var så bra! Blev verkliegn kär!
Tyvärr när vi satt så högt upp var det svårt att se vår nästkusin, men vi letade hela tiden och hittade honom med jämna mellanrum, och han är ju så otroligt duktig!
Tiden gick, och plötsligt var förställningen slut... Verkligen en föreställning jag kan rekommendera starkt!
Vi tog oss ut, hämtade våra jackor, och gick ännu en gång mot personal ingången. Vi hann bara vänta några få minuter, så kom han!
Var så kul att träffa honom igen var jättelänge sedan! Vi stod och pratade en stund om föreställningen, medan vi sakta drog oss utåt. Han var nämligen väldigt varm efter föreställningen.
Vi stod och pratade i stormen och duggregent om föreställningen och om lite allt möjligt, var verkligen jättekul!
Sedan skulle han ta sig hemåt, till vår andra nästkusin som han delar lägenhet med. Hon går på Balletakademin, och spelade FAME(vi skulle gått och sett den, men alla biljetter var helt slut, tyvärr).
Vi gick till bilen och startade GPS:n, och började sakta rulla ut från parkeringen, men något hade hänt med GPS:n, för den drog ut oss på en lite galen resa i Göteborg, in på buss- och spårvagnsgator, in i smågator, och konstiga omvägar, men till slut drog den ut oss på motorvägen mot Malmö, och hemåt.
Bara en kort´stund efter det somnade jag och sov nästan hela vägen hem(vaknade lite då och då, när älsklings mobil ringde och när pappa skulle fixa syrrans DVD, och när vi tankade). Sedan vaknade jag inte förrens vi var hemma i MAlmö igen vid korsningen vid IKEA. Sedan parkerade vi bilen, och gick raka vägen upp till lägenheten, för att sova, men fick vänta lite på syrran, sedan kunde jag göra vid mig, och sova, och då var klockan lite över 02.00.

En helt otrolig kväll, som jag sent kommer att glömma! VAr jättekul att träffa min nästkusin, och musikalen var jättebra, och resan var härlig att göra(kunde bara varit bättre om vi också sett FAME, med en övernattnig), så detta skulle jag verkligen göra om någon gång igen!

Ses! 

Körkort

Nu har man äntligen lyckats att ta det förbannade körkortet!
Har varit mycket jobb med det, och jobbiga men även roliga perioder.
                 All körning innan teorin och halkan är ganska dryg, för då känns det liksom som om man bara står still i körutvecklingen. Men så kommer man igång på riktigt, och det blir mycket roligare och man känner att man börjar uppnå resultat, och då blir man mycket mer motiverad!
                 Jag kan bara tacka alla på Mårtensson som hjälpt mig till körkortet.
Jonas, Krister, Benny, Johan, Micke, Magnus och alla söta och hjälpsamma receptionsisttjejer där.
Det har varit kul att köra, men nu är det riktigt kul.
                 Det kändes inte riktigt verkligt precis när jag klarat det, jag tänkte liksom för mig själv när jag körde tillbaka till Vägverket att om jag blir kuggad nu vet jag inte vad jag har gjort fel. Men så sa hon Grattis du har klarart det!

                Jag blev så fruktansvärt glad, och var tvungen att ringa till alla. Först ringde jag till skolan och kollade vad jag skulle göra med bilen, och jag fick besdekdet att jag skulle köra den tillbaka SJÄLV till skolan.
                Sedan ringde jag Hanna som jag lovat att göra, sedan var det mamma, pappa zoch sedan min älskling, sedan blev det ett massutskick på sms. Alla måste ju få reda på det!
Sedan samlade jag mig, och la ner mitt intyg på klarad uppkörning i väskan, och startade bilen, och började rulla mot skolan.
                Vilken härlig upplevelse det var att få köra helt själv. Fattade liksom inte att jag hade klarart det, så jag startade radion och bara njöt av glädjen och friheten.
                Sedan kom pappa och jag fick köra, och vi hämtade syrran och sedan åkte vi till farmor och farfar och fikade och sedan till Toys´r´us för att syrran skulle köpa en Halloweendräkt.
                Senare på kvällen körde jag hem till mormor och morfar och berättade den glada nyheten för dem!

Och igår kom det ett brev från posten om att mitt riktiga körkort hade kommit, och då blev man ju ännu gladare.
                Så mamma och jag åkte ditt, och hämtade det, och först då blev det på riktigt! Jag fattade att det var på riktigt, jag har körkort, och jag är vuxen!
                 För mig är körkortet en sorts symbol för vuxenskap, så nu är jag någerlunda vuxen i alla fall(riktigt vuxen blir jag nog aldrig).


Så nu ska jag köra hem från älskling, vi ska bort ikväll till min farmor och farfar och äta middag med en del av släkten. 

Vi hörs!

RSS 2.0