Djur och människor

Vad kan man säga om djurplågeri, tjuvjakt, utrotning? Väldigt mycket!
Det är sjukt att vi vanvårdar vår planet, och våra med "människor"(allt som omger oss) på ett sådant respektlöstvis. Vi misshandlar varandra, dödar varandra, plågar djur, vanvårdar djur och människor, hur kan vi bete oss så?
Vi ser hur polarisarna smälter, och hur djur- och växtarter dör ut framför våra ögon, och många av oss reagerar knappt på vad som händer.
Min familj och jag har ett fadderbarn sedan några år tillbaka, vi skaffade det för att kunna ge stöd till mat, hus, rent vatten, skola, leksaker m.m, för att de ska kunna klara sig både familjen och hela byn.
Tänk om fler kunde göra det?
Det är likadant med djur, för att kunna skydda deras naturliga miljö och rädda deras liv från den svarta olagliga  marknaden, behövs det pengar.



Dessa djuren är väl helt otroligt vackra, precis där de befinner sig, i sina egna naturliga miljöer. Skulle verkligen inte vilja se dem försvinna, för att vi människor är så oförsiktiga och själviska. Jag vill se dessa djur leva, och ströva fritt!
Inte något som man bara kan se i en djurpark bakom glas, galler eller betongmurar, utan något man kan se livs levande i natur precis där den hör hemma.
Se dem bli uppätna, att äta upp, skydda sig, få ungar, ja helt enkelt se dem leva.
precis som att jag gillar att se olika människor leva sina liv. Tänk dig bara när du är i stan hur många tusen männsikor du ser på några få timmar. Samma sak gäller ju med djuren, de har olika bakgrund, olika förhållanden och levnadssätt och olika förutsättningar.
Inte kan vi beröva dem allt detta!
Om någon försöker beröva dig din rätt att leva, äta, skaffa barn, din standard, slår vi ifrån oss med näbbar och klor, och kämpar för att få vår vilja igenom.
Vi måste jobba för att få dessa djur att överleva, vi vill ju ha kvar dem i framtiden med. Vi kan inte ta livet av naturens skönheter bara för att vi är lite dumma i huvudet, och kan tjäna massor av pengar på deras pälsar och kött. Det är inte värt det, och något vi i så fall kommer att få ångra någon gång i framtiden.
Precis som att alla männsikor har rätt att få leva ett liv, har även djuren det, så ge dem en chans!

(Vill bara poängtera att jag inte är vegeterian, och menar inte att man inte ska äta kött. Tigrar dödar antiloper, och vi grisar, och lodjur fåglar, det är en del av kretsloppet, men det här onödiga dödandet som tillika är olagligt, tycker jag att vi borde bli av med. Att döda ett djur bara för att pälsen/betarna/köttet är eftertraktad på den svarta marknaden, ska djuret inte dödas. För anledningen till att de är eftertraktade är för att de är utrotningshotade och väldigt ovanliga, så de måste skyddas!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0